Velkommen

 

Jakob Kirkegaard
Freelancs skuespiller,
Med tilknytning til Teatret Gruppe 38 og Teater Spektaklo

Har de sendeste år turneret rundt i verden med Teatret Gruppe 38, Teater Refleksion og Teater Spektaklo steder som; England, Operahuset i Sidney, Tasmanien, Frankrig, Østrig, Canada, Broadway, USA, Syd Korea, Sverige, Norge, Skotland og Irland.


Jeg er uddannet i Michael Chekhov´s teknikker og bruger der meget som inspirationskilde. Jeg arbejder en del med atmosfære, udstråling, kvaliteter, psykologisk gestus og imaginær krop, det vil sige at skuespillerens forestillingsevne og fantasi er i fokus og bliver styrket her igennem. Jeg arbejder altså både med fysisk og psykologisk teater. Psykologien bliver hjulpet på vej af fysikken.

Eksempel med psykologisk gestus: Forestil dig at Hamlet sidder ubevægelig i tronsalen når tæppet går op, men Hamlets psykologiske gestus kan være en stor, langsom og tung bevægelse med begge arme og hænder, oppefra og ned mod jorden. Altså, en psykologisk gestus er en bevægelse der køre inde i kroppen. Under skuespillerens træning vil han lave bevægelsen og udforske den, men under forestillingen med publikum vil den køre indvendig i skuespilleren til stor inspiration for ham. Publikum vil kunne mærke den gennem hans udstråling. Det kan også bliver vældigt interessant, når den psykologisk gestus og karakterens adfærd på scenen ikke stemmer overens, fordi karakteren f.eks. prøver at skjule noget.

Eksempel med kvalitet: Det kan være svært at føle noget på kommando, men her kan fysikken hjælpe til. Bevæg arme og hænder med en kvalitet af ømhed, glæde, vrede, mistænksomhed osv., før eller siden vil man opdage, at man oplever/sanser en fornemmelse af ømhed, snart vil man fremkalde en fornemmelse af den sande følelse ømhed.

Jakob Kirkegaard - Tlf. nr. 26363399